.Dendam Merosakkan Hati.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Salam'alaik..

Alhamdulillah masih diberi kesempatan nk update blog ni, bersawang blog lame dah singgah. Sejak sem baru mula tak de mase nak bersosial sgt..eh? :) Sem 4 ni kne harung dgn tabah...tgk list subject mampu membuatkan hati terbalik fikir, alhamdulillah x de carry paper :) Ujian? setiap hari dtg menyapa bertny khabar, kdg² turun naik iman, hati pun berbolak-balik terasa jatuh je tp terselamat sbb ade sahabat-sahabat yg sentiasa bg semangat saat diri dah mula murung *amboi ayat!*  dah alami kemurungan kesihatan pun terjejas..*toink² kemurungan tau!* 



Gambar ni cam x de kaitan je =.=''


Hati oh hati awak punye pasal la kne kemurungan tahap 3 *jeng³ penyakit baru* Kadang-kadang kite tak tahu mane silap kite sampai org tersalah menilai, tp si penilai x buat perundingan dgn kite pun susah sbb kita tak kan tahu mana silap kita. DIAM! kemudian tarik muka, tak bertegur..itu ke cara yg betul??? Islam tak ajar mcm tu..semue bende ade penyelesaian knp kne berdendam??? hati pendendam rosak yg didendam pun turut terkena tempiasnye..kan sama-sama rosak hati kedua-duanye?? husnuzon! x semue org mcm tu ade segelintir je...bile berdendam hati tak kan tenang, sebab??? sebab asyik fikir marahkan org tu je, fikir nak bls dendam je..rosak hati rosak iman! penawarnye cume memaafkan, lapangkan hati menerima, setiap yg terjadi tu kan ada hikmahnye...

Bagi sesiapa yg saya ade sakitkan hati tanpa sedar,buat kalian terasa tanpa niat, berjuta maaf saye pinta, diharap tiada dendam dlm hati. Andai ade sesuatu pernah terjadi itu bkn terjadi dgn niat, He knows best. Yakin dgn DIA sabar itu perlu, xkisah la pandangan org apa, tp Allah maha mengetahui segala yg tersurat dan tersirat mungkin menilai seseorg itu hipokrit dah jd kebiasaan, dan jujurnya kita semua ade kehipokritannye *kehipokritan taw!* hanya Allah yg tahu atas sebab apa, jd jgnlah menilai seseorg tu tanpa usul periksa boleh lead to fitnah ye, nauzubillah mintak dijauhkan! Semoga hati ini bersih dari bersangka buruk...inshaAllah..



notahati | Senyum itu perlu untuk menutup luka yang belum sembuh :)

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Sedikit Coretan.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Salam'alaik..
Alhamdulillah,masih diberi peluang menulis dan bernafas dgn lancar walaupun keadaan agak kurang mengizinkan sejak akhir-akhir ini. Cuti semester telah pun hampir berakhir.sisa baki tinggal seminggu je lgi, terasa masa pantas pulak nk kembali ke Kuantan, antara rela dan tidak sebenarnya terasa masih belum puas bercuti hihihi.

Sekadar sikit coretan dan perkongsian, tertarik dgn satu kata² "Kami pakai khemah atas kepala kami" and now so famous with Team Khemah :) Khemah ni actually our hijab, it is call khemah because its protect our dignity just like khemah did to protect our body from rain, bad things, :) Jum tgk video, inshaAllah akn lbih fhm :)

video

credits to Aisya Shakirah, nice to read her blog actually :)

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Qalbuku Berbicara.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

salam'alaik..



Lemah diri ini dgn dugaan yg mendatang..
Terjatuh tatkala ujian datang menerpa..
Rindu alunan zikrullah di kala hati
berbolak balik dgn tanda tanya....
Rindu melafazkan asmaul husna 
ketika diri tersadai tanpa cahaya..

Allah tdk pernah tinggalkan kita,
tp kita yg sering lagha dgn dunia..
Allah sentiasa rindukan kita, 
tapi kita letakkan rindu pd dunia..

Kita utamakan kebendaan sedangkan 
yg ptt diutamakan itu DIA yg terutama..
Kita tangisi saat berpisah dgn dia ,
walhal seharusnya kita menangis krn takutkan DIA..
Berjauhan dgn dia kita sedih tp berpisah dgn-Nya 
kita tak pula merintih..??

Duhai hati yg lemah, 
dimana imanmu?? dimana kekuatanmu??
kata nafsu kau turutkan, perintah Allah kau abaikan.. 
Kau kata hidup ini kejam! sedangkan kau yg tdk pandai hargainya..
masa yg ada kau persiakan..urusan dunia yg kau bangga²kan..
hari muka kelak apa yg tinggal untuk dihisabkan???

Kemesraan dgn Allah tdk akn terjalin tanpa usaha 
tp andai usahamu itu lebih pd dunia semata-mata,
 bila masanya hendak mengejar cinta DIA?

Zuhud wahai hati..
itu yg harus kau lakukan..
kejar dunia seiring dgn mengejar akhirat..
bukan semata mengejar dunia tapi akhirat ditinggalkan
begitu juga sebaliknya..
seimbangkan keduanya..inshaAllah bertemu bahagia..

 Bangkit dari jatuhmu, tetapkan hati pd yg satu..
Naik turunnya iman semua tergantung pd mu wahai hati..
Jgn diruntuhkan iman tp dipelihara agar bertambah kukuh..
abaikan pandangan dunia tp peka pd pandangan Allah..

Letakkan dunia pd tgn dan akhirat pd hati..
inshaAllah..itulah kebahagiaan hakiki 

-Ighfirli Ya Allah-


notahati | Tetapkan hatiku dan hati sahabat-sahabatku Ya Rabbul Izzati..semoga setiap hati-hati itu terus cekal dgn dugaan yg datang, inshaAllah...Robbuna Yussahil.. :)

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Zombie!!!!!!!..

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Slm'alaik..
Sejak-sejak cuti mase terisi dgn makan,minum,tido, berjalan...x lupe jgk games yg jd peneman setia -.-
Game ni menguji kesabaran betul. Kalau main bile nampak zombie tu dekat kite yg menjerit..hehe mcm real plk. At least x bosan mcm dota - credits to cupi :P



penat berlawan last⊃2 kalah..siap otak kne mkn plk tu -.-


notahati | dah start bergaming mmg susah nak stop -.-

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Kisah Hati.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Salam'alaik...

Alhamdulillah dapat menulis lagi, dah bersarang blog ni :D Alhamdulillah final pun telah habis *ehem² muet xhabis lgi ye* cuti sem pun telah bermula alhamdulillah ^^ dn, masih belum terlambat nk ucapkan Salam Aidiladha pd muslimin dan muslimat semue,semoga dlm rahmat Allah sentiasa, inshaAllah.

Cuti sem ni tak merancang ape² lgi, stakat ni duk rumah, mkn minum...keluar cari mkn lgi -.-'' err bkn sepatutnye cuti ni berjimat ke???? *sbr je lah* cuti ni mungkin akan hanye fokus pd jualan tudung ^^ inshaAllah.

Sepanjang tempoh ber-Final mcm² ujian yg Allah duga untuk diri ni..biasalah manusia ada naik turun imannye. Lepas satu² ujian yg dtg, mcm dlm satu masa kne tumbuk serentak oleh ramai org. Mcm tu la ujian yg dtg serentak dlm satu masa sampaikan terasa jatuh untuk seketika. Alhamdulillah Allah tu maha adil Dia takkan uji hambaNya melainkan sesuai dgn kesanggupan. Bangkit perlahan-lahan dan alhamdulillah dah mampu berlari ^^.

Tapi bila berckp soal hati, ermm.. Allah lebih mengetahui :) Hati ni bahaya sgt, tempat turun naiknya iman. kalau kuat hati alhamdulillah tp kalau lemah beristighfarlah byk² semoga ditetapkan hati. Sokongan dari keluarga dan teman² amatlah diperlukan..ape yg mampu diperkatakan jgn dilyn hati tu, syaitan mkin suka mengelirukan kalau kita makin fikir, serahkan pd Allah :)

♥ credits to Amy Fauziha,Fatin Aqilah, Fiqa Jamal, Shaf Barnes, Thuraiya, Aliyaa, Zuraiha, Dayah ^^

notahati | cinta, terpisah ruang waktu..tetap cinta bersatu dlm hatiku, walau raga kita tak mungkin bersatu, ku yakini hati kan tetap setia... - muara cinta.

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Exam oh Exam.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Salam'alaik..

Exam dtg lagi..bermakna dah penghujung sem, alhamdulillah ^^ Study..study..study, tu je dlm otak ni tp nak melaksanakannya Ya Allah susah sgt *syaitan byk mengacau* but sahabat-sahabat bittaufiq wannajah ya ukhti wa akhi, esok bermulanya paper pertama kita di medan perang.. insyaAllah kite dpt buat dgn baik. :)


notahati | BEL311 please be nice -.-''

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Memori Itu.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 




Dia menguji mu..
Dia sygkan kamu...
Dia hilangkan memori dari ingatan
mungkin Dia ingin menghadiahkan 
kenangan yg baru bg mu..

walaupun kini diriku tidak lagi kau kenal
Kenangan kita dahulu tersemat di qalbuku..
tersisip indah dihati..
walau telah hilang jauh dari diri mu..
insha'Allah akan tercipta kenangan yg baru..
yg lebih bahagia..

Terima kasih Ya Allah 
kerana Engkau meminjamkan dirinya sekejap
sebagai penemanku dikala suram
penghibur disaat sepi..
peneman saat airmata mula mengalir..

Engkau pinjamkan aku seorang pelajar yg rajin bertanya
dan adik yg sentiasa tersenyum untuk seorang kakak...
yg kuat petah bicara dan celotehnya..
di situ...
memori indah tercipta dgn seribu satu kenangan..

Semoga diri mu terus tabah mencari diri dik...
:))


Terus menunggu adik akk :)

 notahati | semoga ingatan mu kian beransur pulih...walaupun kakak bkn slh seorg yg diingati.semoga Allah kembalikan ingatan adik. syg adik :')

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Lama tak update blog ni..
berhabuk sudah..
*uhukss²*
byk yg terjd byk hikmah yg tersembunyi..
masih tercari² jawapan..
insha'Allah dipermudahkan...

mood : balik kampung ^^ *Kuantan ---> KL*


By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Slm Eidul-Fitri.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Slm'alaik..
Alhamdulillah dpt smbut lebaran lagi ^^ *sedeh jugak Ramadhan dah berakhir* xbyk kuih di dibuat tp syukurlah dpt merasa meriahnye raya. *walaupun demam* Kdg² sayu fikir mereka² yg xdpt beraya...Allah lebih mengetahui. Tapi bile dah beraya ade pula yg beraya sakan sampai tak ingat dunia, gambar yg terdedah sana sini di tayang di FB..astaghfirullah.. sedih tgk cara menyambut kemenangan umt Islam mcm tu..semoga adalah kesedaran dlm diri.....

Buat sahabat² 10 jari disusun memohon ampun dan maaf andai terslh dan tersilap..semoga dpt merasa lg puasa thn hdpn dan menyambut lebaran..insyaAllah.. kullum snh wa antum bikoir...



notahati | duit raya menanti jgk ^^

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Kepastian.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Salam'alaik...



detik berlalu dtg dan pergi..

mengenang sejarah lampau 

atau mungkin mencipta harapan yg baru..

akal menidakkan semahunya

tetapi hati membenarkan setiap kata-kata..

andai benar itu yg tercatit

andai sunnguh dia orgnya..

berikanlah satu jawapan yg pasti

agar hati ini tidak terdera dgn pertanyaan dan soalan

yg ia sendiri tdk dpt jawapannya..

hanya kepastian yg dipinta !


hati oh hati...

notahati | terkenang sesuatu yg membuat diri berfikir sejenak..jawapan harus diketahui!!


By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Marhaban Ya Ramadhan.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Slm'alaik...

Pejam celik..pejam celik ramadhan dtg lgi ^^ marhaban ya Ramadhan :) Rindu bertandang...alhamdulillah dapat lgi merasa menyambut ramadhan kali ni..syukur pd Mu ya Robb...Semoga ramadhan kali ni menjadi antara ramadhan yg paling bermakna. InsyaAllah..

Wishlist Ramadhan Tahun Ni ^^


  • nak puasa penuh *andai bisa*
  • nak terawikh tiap² mlm sebyk yg boleh...
  • khatamkan quran sekali lgi..*insyaAllah
  • melakukan ibadah sebyk mungkin
  • mengejar lailatul qadar *utama!*
  • meningkatkan iman yg setiap hari berhadapan dgn turun dan naik...
  • buat kueh raya byk² *erkkk dlm list ke???
*byk lgi wishlistnye tp yg inilah yg paling penting*

InsyaAllah selama dibulan Ramadhan ini..kita mengejar mardhatillahNya sebyk mungkin..jgn fikir nak sakan beraya je tp ibadah dilupa .:)






 notahati | selamat berpesta ibadah ^^ masih mengharapkan keajaiban yg tiba..insyaAllah


By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Sanah Helwah Ya Syira!.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Slm'alaik...
Alhamdulillah sampai juge pd umur 19, syukur sgt² masih dpt merasa menyambut hari kelahiran. :) Thn dpn? Wallahualam....Umur Semakin meningkat,hayat semakin berkurang amal ibadah pulak..masih byk yg perlu di perbaiki. Semoga ulang tahun kali ini mematangkan diri untuk lbih berfikiran positif, insyaAllah :)


Syukran pd ucapan dan hadiah² yg ana dpt, syukran pd yg sudi bawa ana jln² ^^ alhamdulillah mentaddabur alam dan tempat baru :) tp sedeh sbb ada juga org yg buat concert sebelah masjid..nauzubillah smg dibukakan pintu hati oleh Allah agar sedar...


Mr.Emy The Rabbit.
nanti sye bg awk mkn byk² k ^^

Ade jgk ksh sedeh di hari lahir....jam kesygn hilang :'( mungkin tertinggal dikdai mkn..wallahualam,xde rezekilah tu tp mama hadiahkan jam baru sbgai ganti ^^ thx ma..tp still misses the old one....



notahati| Bersyukur sgt² dpt merasa umur 19 thn ^^ Sanah Helwah jg buat Kakak Tersyg, dan anak buat tersyg syafie..happy 1st bornday ^^ Sahabat² yg menyambut kelahiran yg sme..^^ Barakallahufik..

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


meskiku rapuh dlm langkah..
kadang tak setia kpdMu
namun cinta dlm jiwa hanyalah pdMU..
maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu...

 .Opick-Rapuh.

Allah..Allah..Allah...



notahati | tercari-cari sesuatu yg hilang..sesuatu yg amat berharga yg susah ditemui..


By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Terlalu Rindu.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Apa khabar duhai hati?? Semoga mantap iman dan kekuatan..insyaAllah.
Diuji dan terus diuji, ya Robbul Izzati hambaMu ini teramatlah lemah.
Ku memhon kekuatan dariMu untuk mengatasi kelemahan ini..
Rasa mcm tak malu nak melafazkan sesuatu pd dia yg lama ku tinggalkan....

"Ya Allah..Aku rindukannya aku cintakannya..."
*terlafaz juga akhirnya*

Lama sekali aku tdk bertemu dgnnya...
kasih,cinta dan rinduku teramatlah menebal untuknya..
menitis airmataku tiap kali teringatkannya..
Ya Allah adakah aku masih ada waktu untuk bertemu dgnnya???

*tiba-tiba satu lirik bermain dlm minda* 

Selagi ada waktu...
selagi ada rindu...
biar beribu batu...
ingin aku bertemu...

=.=''

Rindu..serindu rindunya....
tertanya-tanya adakah aku telah bersedia dgn kedatangannya..??
Persiapan untuk bertemu dgnnya??? kata-kata rindu buatnya??
Mungkinkah sesuatu yg aku istiqomahkan sewaktu bersama dgnnya telah pun aku lupakan???
mungkinkah ketika berjauhan dgnnya aku telah pun membuangnya jauh dari sanubari??
tapi aku yakin dia masih kukuh di tempat yg tinggi dlm carta hatiku walau zahirnya seperti
aku telah lama tidak mengingatinya hatiku masih utuh rindukannya..
Andai ini adalah yg terakhir bgku untuk bersamanya Kau jdkanlah ia saat yg terindah
diantara saat-saat indahku yang lain...
insyaAllah...

"Ya Allah yg maha pengasih, sampaikan cintaku dan tiupkan rinduku buat Ramadhan yg amat aku rindu..jdkan ia Ramadhan yg lebih baik dari sebelumnya buatku, kuatkan aku untuk terus mengejar maqfirahMu..."

.::Amin Ya Robb::.



notahati | muhasabah diri..

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Syhhhhh Silence!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


Just realise that time change me a lot and get to know them make me like who am I know!
Better be silence rather then be a talkative person but talk something useless..
Allahurobbi, make me strong to face all this challange.
Hopefully that I will not feel a part from You..
insyaAllah..
amin.

notahati | diam sediam-diamnya..
By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Kunci.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


insyaAllah ^^

notahati | Mencari kekuatan dlm kelemahan...

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Coretan.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Slm'alaik...
Lamae x menulis dari Kuantan-KL smpi dah KL - Kuantan :) Sibuk dgn urusan study,assignment yg xhenti-henti. Sabar. Perjalanan hidup byk ujian Allah msih terus menguji..insyaAllah cuba dan terus cuba untuk kuat. Allah masih belum bagi ape yg diri ni mahu tp die terus uji dgn ujian yg sama...allahurobbi :)

Minggu lps masa usrah ada perbincangan yg mmenarik..Marhaban Ya Ramadhan ^^ Ya Allah x sabar betul nk melangkah pd ramadhan, Robbuna yussahil, insyaAllah ^^  Dlm tempoh menunggu Ramadhan Al-mubarak Allah terus menduga hati, ermm soal hati ni tak pernah putus-putus...kekuatan amat diperlukan. InsyaAllah terus memantopkan hati :)

hati selalu rapuh..ighfirli Ya Rabbul Izzati..


notahati | tersedar dari lena yg panjang :)

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Kekasih yg Setia.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

Saat engkau resah dan gelisah...
istighfarlah sebyk yg termampu...
saat engkau rasa sepi dan sunyi..
Allah tdk pernah meninggalkanmu..
saat engkau kebingungan dan kesedihan
Allah ada untuk menemanimu..

Allah itu kekasih yg sgt setia..
tp kita yg selalu curang dgnNya..
sedangkan sekali pun Dia tak pernah tinggalkan kita
walaupun sedetik...
Allahurobbi...
ampunkan hambaMu yg lemah dan leka ini...
pimpin hati ini menuju redha dan mengapai makfirah Mu..


Gambar tiada kena mengena dgn entry...^^v

 notahati | terasa jauh dari dia tetapi dekat dgn Dia...alhamdulillah

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Only Allah.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


Ya Allah..
hati ini terlampau rapuh..
lemah dengan godaan dunia
Kau bimbinglah aku agar
tetap hatiku hanya padaMU..
hanya pdMu tempat aku memohon..
Robbuna Yussahil...

ighfirli Ya Allah...


 notahati | masih tercari-cari dimana titik pemulaannya..semoga akhirnya berlawanan dari permulaan..insyaAllah.


By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Durian!.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 



Alhamdulillah..
at last dpt durian ^^
Thx kak Una! :D

notahati | alhamdulillah rezeki dari Allah ^^

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Durian to kelapa???.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


Slm'alaik..
Alhamdulillah perut telah pun berhenti berdondang syg :) Sebenarnye tgh teringin nk mkn durian tp x de rezeki. Sampai ke Balok tu pi cari durian...cari bersama kak una da apis..oh yes rakan baru kak atul ^^ mlm ni terjalin lgi ukhwah alhamdulillah. Hari ni ade durian festival dkt kotasas mlngnye sye x taw..haih kalau tdk dah ku pergi.xpe la rezeki x smpi lagi...dan durian yg jual dkt pokok besar dkt area rumah pun tutup. sampai ke Balok kami x jmpe duriannye.last² mkn dkt Tanjung Lumpur je. dinner at Nik Seafood *promote sikit kedai mkn tu* .tp mkn sesuatu yg unik ^^ apekah??

TomYam Kelapa!...
*Jeng jeng jeng*..

First time mkn tom yam dlm kelapa...tp sedap!! ade yg smpi nangis :D kekenyangan...alhamdulillah..tp ngidam durian ni..erm esok² la cari cam ne pun wajib dan harus beli jgk durian tu..!!!! *teringin dan wondering cam mane ye rupe nasi durian???hurmm....:)

before..

After...

ps | thx kak una,apis n kak atul ^^


By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Three Words.



I am Ready! 
^__^

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Renungan.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


Aku kata “astaghfirullah” tapi hati masih gemar akan maksiat.
Aku kata “wa atubu ilaih” tapi jasad masih melakukan dosa sama.
Aku kata “wa nadimna ya Allah” tapi kesilapan lalu masih kuulangi.
Aku kata “subhanallah” tapi aku tidak mampu menghayatinya.
Aku kata “alhamdulillah” tapi aku masih tidak bersyukur dengan kurniaanNya.
Aku kata “Allahuakbar” tapi cintaku lebih kepada dunia.
Aku kata “ma fi qalbi ghairullah” tapi masih ada ruang di hatiku untuk insan yang tidak halal.
Aku kata “aku tak layak ke syurga, tapi aku tak sanggup ke nerakaMu” namun aku hidup di dunia seakan-akan aku kuat untuk rasa pedih api neraka.

Aku kata aku ingin mendekatiMu,
Namun amalku tak seiring dengan kata-kataku.
Aku malu dengan sepasang mata kurniaanMu ini,
Kerana air mata yang mengalir seakan-akan sia-sia.
Aku malu dengan tangan yang sudah lelah mengelap air mata,
Kerana tingkah laku pemiliknya ini tidak menggambarkan aku kesal.
Bahkan aku malu dengan sang burung yang berkicau,
Kerana aku insan yang dinodai dosa..
Sedang sang burung tidak disentuh walau sekelumit dosa.



notahati | Takutnye fikir hati ni..Allah..Allah..Allah peliharalah hati ini...

.copy from Athirah (link asal x dpt dikenal pasti).


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

.Derma darah.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Slm'alaik....
Hari ni dkt uni ade kempen menderma darah n nursing day ^^ dan sye alhamdulillah berjaya menderma..syukur sgt² dari dulu niat nk derma x tercapai atas sebab tertentu n ketakutan pd darah dan jarum, tp dpt diatasi jg td. mase mula-mula aggak takut sbb tgk jarum yg begitu besar..Allah je yg tahu cm mane td. tp dah lps dan sye berjaya ^^ syukur² jd rakan² sahabat² sye menyeru supaya mendermakan darah anda..kite dpt selamatkan nyawa yg memerlukan ^^


notahati | kekurangan darah ^^

By:


♫ Jazakallahkhair Khatiran ♫

 
BLOG COPYRIGHT 2014 Ieyra Nazari || DESIGN BY NurAlja Lee || DOODLE BY Fizgraphic