.Balasan bagi wanita yg membuka aurat.

Bismillahirahmanirahim...

   Sata tertarik dengan satu artikel tentang balasan bagi wanita yang membuka aurat diakhirat kelak, astaghfirullahalazim..azabnya teramatlah seksa. Tak dapat saya bayangkan dengan akal fikiran, baru baca dah gerun apatah lagi memikirkan azab yg bakal diterima..

    Mari kita sama² merenungkan apakah kita tergolong dalam golongan ini...

1) balasan bagi wanita yang membuka rambut kepalanya kepada selain suaminya, ia akan digantung dengan rambutnya di atas API NERAKA sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya..

2) dada yang sengaja dibuka atau ditonjolkan supaya kelihatan seksi akan digantung atas API NERAKA dengan pusat dan buah dadanya diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya.

3) betis, peha dan lengan yang terselak sedia untuk dipanggang macam masywil (BBQ) pedihnya tidak terkira…….

Seperti yang diriwayatkan di dalam Al-Quran, ketika Rasulullah mengembara di Israj Mikraj, baginda ada menyaksikan bagaimana perempuan2 yang mendedahkan aurat itu diseksa dengan penuh azab ketika di dalam kubur di mana buah dada perempuan2 itu dipatuk berulang kali oleh seekor ular yang amat besar dengan matanya yang merah menyala dan menakutkan. Manakala faraj perempuan2 ingkar itu dimasuki oleh kala jengking, lipan dan segala jenis binatang berbisa yang mana ke semuanya akan merobek2 faraj perempuan2 itu sehingga hancur.

Dan ketika Rasulullah melalui kawasan neraka Hawarah, baginda mendapati kesemua perempuan2 yang mendedahkan aurat itu akan digantung buah dada mereka dengan penyangkut besi berapi dengan rambut2 mereka dipakukan di tebing api neraka yang amat panas itu. Tubuh badan mereka akan disalai di dalam api neraka sehingga hangus dan hancur manakala dari faraj mereka keluar lendir berupa nanah yang amat busuk sekali sehingga semua penghuni neraka meminta perempuan2 ini dikeluarkan dari kawasan itu kerana tak tahan dengan bau busuk dari lendir nanah tersebut. Penyiksaan yang penuh sengsara itu sentiasa berulang di mana tubuh badan yang sudah hancur berkecai itu akan terbentuk semula seperti sedia kala dan akhirnya berkecai lagi setelah diazab sedemikian rupa. Rasulullah sampai pengsan apabila melihat penyeksaan yang amat dahsyat dan mengerikan itu.

Sehelai rambut perempuan yang dilihat lelaki ajnabi,perempuan itu akan dimasukkan ke dalam neraka selama 60 tahun akhirat.Dalam satu pendapat,1 hari di akhirat sama dengan 1000 tahun di dunia.Itu rambut, benda yang boleh dibilang,sehelai demi sehelai.

  Ya Allah berulang kali sye bace..tkt tergolong antara salah satu dari mereka..Ya Allah Engkau lindungilah kami dari seksa azab api neraka, dan jadikanlah kami muslimah yg menutup aurat serta muslimah acuan al-Quran..insyaAllah.. wassalam..
By:

4 comments:

Anonymous said...

thanks for sharing. Minta izin copy & paste utk share pada adik2 perempuan saya. semoga Allah membalas jasa saudari

.Ieyra Nazari. (syanaz) said...

taffadal..insyaAllah kite amik pengajarannye...ukhwah fillah abadan abada :)

iQapiQa said...

mohon utk share di blog syafiqanafis.blogspot.com

.Ieyra Nazari. (syanaz) said...

tafaddholiin :)

 
BLOG COPYRIGHT 2014 Ieyra Nazari || DESIGN BY NurAlja Lee || DOODLE BY Fizgraphic