.Serbuk milo???.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Assalamualaikum..

   Lame x update pasal dirikan :) xde story pun sbb tu x diupdate rutin harian seperti biase alhamdulillah :) kekeliruan hati juga terlerai insyaAllah. Allah maha adil..setiap kesulitan tu pasti ade kemudahan sebagaimana firman Allah :

"Sesudah kesulitan itu pasti ada kemudahan. Sesudah kesulitan itu pasti ada kemudahan" (Al-Insyirah ayt 5-6)

Alhamdulillah terjwb doa² ku..Allah maha mendengar :) dan insyaAllah next week mula kerja. Kerja ape? tunggu je laa ye..hehe kerje yg sememangnye sye x pernah terfikir nak mohon n ade la sikit penyesalan x mohon. Tp x pe insyaAllah DIA ganti dgn yg lebih baik =) Alhamdulillah akhirnye dpt kerje. Tak de la menghabiskan serbuk milo kat umh ni.. selalu yg kite dengar mesti mak² bising "kau ni kerje menghabiskan beras je dok umh" tp hehe mamaku "menghabiskan milo je kerjenye!" = =''

 Mcm tajuk post mmg nk citer pasal milo pon..mukadimah dulu td hehe.Tak ramai yg taw yg ni habit sye ske mkn SERBUK MILO..rasenye satu²nye yg mmg taw cik Hani =) hehe habit tersembunyi..mmg dari kecik ^^ Tak taw la ape yg best sgt milo ni...tp 4 sure mmg saye syg awk milo! hehe. Dari kecik x leh dipisahkan...tp oleh sebab itu jge laa org kte sye pelik = ='' mesti korg taw serbuk milo yg packet tu yg pepanjang tu...

Haa yg ni laaaa...

Saye slalu beli serbuk milo ni..Ok! tipu je mama beli sebenarnye haha. sbb die sng n mudah x yah sukat² bagi org yg nak buat milo laaa. Bagi org yg nak mkn pun sng amik je satu packet..mmg sedapppp!!! dulu kecik² slalu letak serbuk milo kat roti then bawak bekal gi sekolah..xpun milo yg packet ni amik straw cm sedut air tu tp mkn =_='' xpnh dibuat org tp sye buat! kat umh pulak selalu nyorokkan milo ni tkt kang mama nmpk...tp biasenye mama akan sorok dulu bile die perasan yg milo kat rak slalu hilang sekelip mata cm magic =__='' hehe tp pnh la terkantoi ngn mama mkn serbuk milo...secare x sengaje terkantoi..tah cm mane die nmpk..=D Ye laa dok umh hari² packet milo hari² kurangkan..kalau dulu leh cover² hehe. ari tu time tgh best melancong kat internet ni smbil mkn milo tu tetibe mama sergah...


mama : haaa!

saye : ????? *terlambung serbuk tu n akibatnye tersalut muke dgn milo sket = =''*


mama : Ya Allah ni kerjenye..patut la milo tu x sampai sebulan tahan. Milo tu beli utk minum bkn mkn fhm??


saye : *sengeh je hehe*

Alhamdulillah mama tak mara hehe...tp still mkn milo tu mane leh x mkn..huhu x hidup la sehari x de!!! then incident kedue atie plak..die minum milo haha..

atie : kaya nak milo? [jgn tnye npe kaya!]

saye : aku x minum laa aku mkn milo tu hehehe

atie : = ='' hish! pelik betul la die ni. Milo tu utk minum bkn utk mkn taw tak???

saye : *_* ish bdk kecik ni..suke² je kte org pelik = ='' *sgt awkward kne ngn bdk kecik* 

Sabar je laa sejak ade kwn mulut suke² je nk berckp..Geramkan kne label pelik?? sabar je laaa then hani plk satu²nye manusie yg taw tabiat kwn baik die ni hehe ''awk memahami sbb awk ade tabiat yg sye fhm kan hee~" 

Hani : Buat ape?

saye : menyedut serbuk milo hee~

Hani : haha x de kerje cm sedut ape je...

saye : hehe

Hani : tak penah dibuat org..mcm abg aku..not good laaa *then die xnk bgtaw npe = =''*

saye : aku buat! n at last! aku bknlah manusie yg satu²nye buat bende ni hehe


Hani : nanti gigi ko x lawa


saye : leh gosok = =''

Sye plak yg pelik npe sume org ulang bnde yg sme = =''  biar laa nk mkn pun. korg cube try! n mieza kte sye sengal = =''  lps tu kakak plak before die gi tido td..


saye : akk nak ke?? sedap hehe


kakak : nanti susah nak buang ayoo


saye : saje je la tu dengki!!!@##@##

Hrmmm.. incident² terlalu byk sbb tu terase manusie diri yg amat pelik..paling xleh lupe ade seseorg ckp ''MANUSIA MCM NI PUN ADA??" =_='' terase yg sye mmg pelik. Tp skrg x kesah laaa sye unik! haha. Serbuk milo ni mmg best friend sye betul laaa mmg kwn yg sgt² memahami semase susah dan senang..lagi² time tgh down..*solat comes first ye =)* dari kecik smpi besar ^^ kalau buat milo pun mesti sye tabur serbuk milo atas tu then baru minum hehehe if buat kek coklat pun mmg mkn serbuk milo ni sbb gune serbuk milo laaa. xtaw laa npe kamu ni special sgt wahai serbuk milo...mkn ais krim ke try laa ltk serbuk milo ni mmg sgt sedappppp! ok mmg pelik..= ='' sedikit!. sebelum menyimpang jauh lg baik di noktahkan hehe...n kesimpulannye sye syg awk serbuk milo!!!  

♥ ♥



credits to Hani Jamil =)


By:

4 comments:

Novelgurl said...

hehe..sy suke mkn serbuk milo gak ;D
tp mak sy ckp jgn mkn bnyk sngt sbb nnti katanya cacing kerawit .eiii~

.Ieyra Nazari. (syanaz) said...

mmg sye syg la awk mas! akhirnye...haha kat sini sume pndang sye plek taw...sbr je laa..cacing kerawit?? haha mak awk sje la tu =D

ain nadzirah said...

serbuk milo memang sedapp kalu mkn..yummy2

.Ieyra Nazari. (syanaz) said...

ain hehe kamu suke jgk ye..xsangke sep2! hehe

 
BLOG COPYRIGHT 2014 Ieyra Nazari || DESIGN BY NurAlja Lee || DOODLE BY Fizgraphic